Laboratoriumonderzoek: ‘meten is weten’

Voor een goede gezondheid is een gezonde darmwerking en een optimale darmflora erg belangrijk.

Door een screening, meten is ten slotte weten, kunnen veel vragen beantwoord worden.
Bij een opgezette buik, winderigheid, buikkrampen, buikpijn of brijachtige ontlasting kan ook dysbiose, een parasiet of schimmel de oorzaak zijn.

Echter, bij de helft van de mensen met chronische darmklachten wordt een oorzaak gevonden voor de klachten.

Health Consultancy Friesland kan in samenwerking met het laboratorium testen verzorgen die bijvoorbeeld verteringsproblemen, parasieten, schimmel of een verstoorde darmflora aan het licht kunnen brengen.

Er zijn diverse laboratoriumonderzoeken mogelijk:

Basisscreening Darm

Deze screening geeft zeer uitgebreid informatie hoe het met je darm gesteld is. Deze screening geeft onder andere informatie over de vertering, de hoeveelheid van verschillende bacteriën in je darm aanwezig zijn, over je afweersysteem, ontstekingen of allergie. Kortom een zeer uitgebreide screening die veel duidelijkheid kan geven.

TFT Parasietentest

Darmparasieten zijn eencellige organismen die soms voor de mens ziekmakende eigenschappen hebben. Als je kampt met vage buikpijn klachten, langdurige diarree of een wisselend ontlastingspatroon dan heeft het zin om TFT Parasietentest te doen.

Fecesprogramma

Ook is het mogelijk om een ontlastingsonderzoek te doen zodat je bij verandering van leefstijl, voeding en het gebruik van supplementen ook kunt zien wat het in je darmen doet. Zo weet je of je de juiste koers vaart!