Colonhydrotherapie ‘darmspoeling’

Door onze onnatuurlijke leef- en voedingswijze zoals stress, ongezonde voeding, gebrek aan beweging, roken, alcohol en dergelijke, ontstaat een verkeerd functionerende darm. Het opnemen van stoffen zoals vitamines en mineralen raakt verstoord. Maar ook het uitscheiden van afvalstoffen. Ongewenste stoffen komen via de darmwand weer het lichaam in en het gevolg hiervan is dat er op allerlei plaatsen in het lichaam vervelende klachten kunnen ontstaan.

De diepe en grondige reiniging van de dikke darm, de hoge darmspoeling, kan tal van deze lichamelijke klachten verhelpen. Klachten als vermoeidheid, huidaandoeningen en hoofdpijn kunnen sterk verminderen.

Darmspoeling of Colonhydrotherapie Bolsward Friesland

Door de dikke darm te vullen met gezuiverd water wordt de opgeprorgans2-01opte en aangekoekte inhoud opgeruimd. Dit noemen we colonhydrotherapie of darmspoeling. Een darmspoeling werkt dus eigenlijk als het nemen van een bad, maar dan van binnen uit.

Slowflo®/Slow-fill Methode

Bij Health Consultancy Friesland kun je terecht voor colonhydrotherapie. De dikke darm wordt over de hele lengte met gefilterd water gespoeld volgens de slowflo®/slow-fill methode. De temperatuur van dit water is altijd 32 – 38 graden celsius.

Prettig, veilig & discreet

Tijdens deze behandeling wordt je darm gereinigd op een prettige, veilige en discrete wijze waardoor meerdere organen in jouw lichaam worden ontlast. Door het gebruik van een gesloten systeem komen er geen nare geurtjes vrij.

Buikmassage

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de buikmassage. Ik pas speciale massagetechnieken toe om het losmaken van de vastzittende aangekoekte ontlasting tussen de plooien te bevorderen.

Praktische zaken

Voor een maximaal resultaat van de spoeling is het belangrijk om 2 dagen voor de spoeling niet ‘te zwaar’ te eten. Dit houdt in dat je geen zwaar verteerbare voeding moet nemen zoals vlees, bonen maar dit zoveel mogelijk moet vervangen door veel groente en fruit.

Ook koffie, frisdrank, suikerhoudende producten kun je beter laten staan en vervangen door water en thee.
Op de dag van de spoeling is het belangrijk om 2 uur vóór de spoeling niet te eten of te drinken.

Meenemen: grote handdoek en eventueel sokken.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de conditie van de darm en van de klachten. Ook als er geen specifieke klachten zijn is één behandeling niet genoeg. Over het algemeen zijn er drie tot zes behandelingen nodig.